• Посилання скопійовано

Коли скасують паперову довідку про місце реєстрації?

Планується в кінці жовтня або на початку листопада дозволити жителям всіх міст України із ID-паспортом змінювати місце реєстрації за допомогою сервісу «Дія»

Коли скасують паперову довідку про місце реєстрації?

Finance.ua розповідає, що у міністерстві цифрової політики розповіли, коли в Україні скасують паперову довідку про місце реєстрації.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністерство активно працює над цим.

Наразі планується в кінці жовтня або на початку листопада дозволити жителям всіх міст України із ID-паспортом змінювати місце реєстрації за допомогою сервісу «Дія».

«І після, або навіть перед цим, у другому читанні буде схвалений відповідний законопроект. Він, по-перше, "вбиває" штамп у паспорті – це радянський рудимент, – тому що з онлайн-пропискою не потрібно нікуди відправляти документи заради штампу. І, по-друге, в цьому законопроекті прописано, що держава може самостійно перевіряти місце реєстрації», – сказав він.

Міністр зазначив, що прописка буде відображатися в мобільному додатку «Дія».

«Прописка буде вже в "Дії" – ми повністю прибираємо "інститут" папірця і штампа в паспорті», – додав Федоров.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»