• Посилання скопійовано

Чи надаватимуть преференції вакцинованим громадянам? (Поки що ні)

Головний санлікар вкотре надає відповідь на питання, чи надаватимуть преференції вакцинованим громадянам

Чи надаватимуть преференції вакцинованим громадянам? (Поки що ні)

Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар в інтерв'ю «Укрінформ» запевнив, що преференції поки робитися не будуть, головна преференція в країні для кожної людини – те, що вона захищена вакцинацією і перенесе це захворювання легко.

«Багато країн використовують такі підходи (для мотивації людей вакцинуватися – ред.), і вони, як ми бачимо зі світового досвіду, працюють. Але в той же час ми маємо розуміти, що ці підходи працюють тоді, коли ми вже на завершальному етапі вакцинальної кампанії, коли вакциновано принаймні 50% населення країни, і нам залишається охопити ще 20% і треба мотивувати людей», – стверджує головний санлікар.

Він пояснив, що коли країна перебуває на рівні вакцинації 10% однією дозою, 7-8% двома дозами, це наднизькі цифри для того, щоб розмовляли про якісь преференції.

«Ми маємо прийнамні дійти до позначки в 50% вакцинованого населення і вже після того впроваджувати якісь мотиваційні стимули, щоб вони прийшли на пункт вакцинації, або регулювати питання доступу до якихось публічних заходів, або регулювати користування громадськими послугами», – зазначає Кузін.

Також він додав, що зараз МОЗ більше фокусуватиметься на стимуляції тих людей, які є працівниками критичної інфраструктури, щоб дощеплювати їх до мінімально рекомендованих рівнів. Мова йде про працівників транспорту, медичних працівників, і зараз обговорюється питання про неможливість роботи гуртожитків, якщо там недостатня кількість вакцинованих людей, тому що велика кількість спалахів реєструється саме в гуртожитках. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»