• Посилання скопійовано

Помилки в COVID-сертифікатах: як виправити дані?

Щоби перевірити чи внести дані про вакцинацію, необхідно звернутися до лікаря, з яким уклали декларацію

Помилки в COVID-сертифікатах: як виправити дані?

В Україні наразі діє паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію, а згодом будуть введенні в обіг цифрові COVID-сертифікати. Стало відомо, як внести в документ інформацію або ж змінити її.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр НСЗУ.

Так, аби перевірити, чи внесли дані про вакцинацію, необхідно звернутися до лікаря, з яким уклали декларацію.

Зазначено, що сімейний лікар має право бачити в електронній системі охорони здоров'я всі дані про вакцинацію, бо на основі цих даних він виписує міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

У випадку, якщо лікар не бачить в електронній системі даних про вакцинацію, або ж вони неповні чи неправильно внесені, слід звернутися до пункту, де було зроблене щеплення, адже змінювати дані може лікар який проводив імунізацію.

Відомство зазначає, що з собою потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»