• Посилання скопійовано

Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати

Єврокомісія прийняла рішення про визнання українського COVID-сертифіката у додатку «Дія»

Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати

Єврокомісія прийняла рішення про визнання українського COVID-сертифіката у додатку «Дія». Документ у Європі прийматимуть із завтрашнього дня, 20 серпня. Україна, в свою чергу, визнає цифровий сертифікат ЄС.

Детальніше про правила отримання COVID-сертифіката – в матеріалі РБК-Україна нижче.

 

Хто може отримати COVID-сертифікат

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram, документ у додатку «Дія» можуть отримати ті українці, які пройшли повний курс вакцинації.

«Український цифровий COVID-сертифікат дозволяє вільно подорожувати до Європейського союзу і відтепер визнається для пред'явлення всередині країн ЄС», – написав прем'єр.

 

Які вакцини приймають в Європі

Згідно з інформацією, на сайті Єврокомісії, документи видаються всім щепленим, незалежно від отриманої вакцини від COVID-19.

Крім того, повідомляється, що повністю вакциновані особи з COVID-сертифікатом звільняються від необхідності здавати тест на коронавірус або проходити карантин через 14 днів після отримання останньої дози вакцини, схваленої для всього ЄС.

 

Після вакцинації яким препаратом Україна видає COVID-сертифікат

Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, до переліку вакцин, після яких Україна видає COVID-сертифікат, входять:

  1. Pfizer,
  2. Moderna,
  3. CoronaVac,
  4. AstraZeneca,
  5. Vaxveria (AstraZeneca),
  6. CoviShield,
  7. Janssen (Johnson & Johnson).

 

Хто може отримати COVID-сертифікат у додатку «Дія»

Мінцифри в липні почала бета-тестування COVID-сертифікатів на iOS, а в серпні і на Android. Протестувати документи можуть українці, які завершили курс вакцинації на території України.

Як повідомили в прес-службі відомства, COVID-сертифікати будуть працювати, як і інші документи в «Дії». Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Крім того, пізніше сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або після хвороби.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»