• Посилання скопійовано

МОЗ доопрацював проєкт переліку професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19

Порівняно з першою редакцією документа новий проєкт переліку доповнено працівниками закладів вищої освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ

МОЗ доопрацював проєкт переліку професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України підготувало доопрацьований проект наказу про Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. Вакцинація від COVID-19 проводиться тільки в разі відсутності медичних протипоказань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на документ, оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з документом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів, вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 підлягають:

  • Працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів.
  • Працівники місцевих державних адміністрацій.
  • Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальні, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

У порівнянні з першою редакцією документу останній пункт доповнений працівниками закладів вищої освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ.

Крім того, документ доповнений пунктом, згідно з яким вакцинація проводиться "в разі відсутності абсолютних медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень".

 

Нагадаємо, МОЗ розробив наказ, згідно з яким вакцинація від коронавірусу стане обов'язковою, зокрема, для працівників навчальних закладів та чиновників.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 29 вересня заявив, що документ перебуває на погодженні.

 

Що буде за відмову від вакцинації – відповідь МОЗ

Особи, з числа тих, хто підлягає обов'язковій вакцинації, у разі відмови будуть відсторонені від роботи.

«Ми не говоримо про звільнення. (Ті, хто відмовиться від вакцинації, - ред.) відстороняються від роботи на період дії карантину без збереження зарплати», – пояснив Ляшко.

***

Читайте також:

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»