• Посилання скопійовано

КМУ змінив строк дії сертифікату для перехворілих на Covid-19: замість 180 тепер 105 днів

Постановою № 1156 з 06.11.2021 р. Уряд вніс зміни до порядку формування та використання сертифіката щодо одужання особи від COVID-19. А саме, змінилися строки дії такого сертифіката

КМУ змінив строк дії сертифікату для перехворілих на Covid-19: замість 180 тепер 105 днів

Постановою від 04.11.2021 р. № 1156 КМУ вніс зміни до Порядку формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби, затвердженого постановою від 29.06.2021 р. № 677.

Зміни діють з 06.11.2021 р. – з дня опублікування Постанови № 1156 в «Урядовому кур’єрі»  № 214.

Слід зазначити, що це не перша зміна до Порядку № 677, і попередні із них набрали чинності буквально напередодні – 05.11.2021 р. Йдеться про зміни, внесені Постановою № 1126 від 28.10.2021 р., яка була опублікована лише 5-го листопада, в  «Урядовому кур’єрі»  № 213.  Тоді було надано доручення оновити процедуру електронної ідентифікації осіб, які бажають отримати сертифікат за допомогою «Дії». Для створення сертифікату вже не потрібен е-підпис у вигляді Photo ID. Тепер достатньо згоди користувача. Про це ми повідомляли тут.

 

Що ж змінилося тепер?

В міжнародному сертифікаті з 6-го листопада зазначається поруч із датою одужання від COVID-19 не дата першого позитивного результату тестування, а дата встановлення діагнозу COVID-19.

Відповідні зміни були внесені і до Додатка до Порядку № 677 – Клінічних критеріїв формування і використання цього сертифікату і до Таблиці 5 до цього Порядку - Відомостей про початок та закінчення дії чинності COVID-сертифікатів на території Україні.

Вони змінили строк дії сертифікату (як міжнародного, так і внутрішнього), якщо він надається особі, яка одужала від COVID-19. Тут слід зазначити, що ковідний сертифікат в Україні дають трьом категоріям фізосіб – тим, хто вакцинувався, тим, хто тестувався (і результат негативний) і тим, хто одужав. І ми зараз говоримо саме про останню категорію громадян.

Раніше сертифікат припиняв дію через 180 діб від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат тестування на COVID-19. З 6-го листопада це 105 днів з дати встановлення відповідного діагнозу!

Змінився і початок дії сертифікату. Раніше він починав діяти одразу з дати забору біологічного матеріалу для аналізу з позитивним результатом тестування.  З 6-листопада він починає діяти на 15-й день з дати встановлення відповідного діагнозу!

А от для іноземних ковідних сертифікатів щодо тих, хто одужав, дати початку і закінчення дії не змінилися: починає діяти від дати забору біологічного матеріалу для аналізу з позитивним результатом тестування і є чинним протягом 180 днів з цієї дати.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»