• Посилання скопійовано

Чи потрібно заново починати курс вакцинації, якщо вчасно не отримали другу дозу?

Ляшко порадив тим, хто пропустив друге щеплення, прийти і якомога швидше зробити його

Чи потрібно заново починати курс вакцинації, якщо вчасно не отримали другу дозу?

Як розповідає УНІАН, Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про нову проблему – люди вчасно не роблять другу дозу і просто користуються «жовтим» сертифікатом, доки він діє.

Ляшко пояснив, як бути таким людям і чи потрібно починати курс щеплення заново в ефірі «Сніданку з 1+1». Так, очільник МОЗ радить у будь-якому випадку зробити друге щеплення навіть із запізненням.

«Немає такого, що прогавили момент. Навіть, якщо не потрапили у 21 день, коли рекомендовано зробити друге щеплення. Зробите друге щеплення на 28 чи 35 день. Не повторний курс, а друге щеплення. Тому моя порада, якщо таке сталося, прийти і якомога швидше зробити друге щеплення. Оскільки найбільш гарантований захист від важкого перебігу захворювання - повний курс вакцинації», – пояснив Ляшко.

Як повідомлялось, з початку кампанії вакцинації в Україні зроблено вже понад 22 млн щеплень. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Вчора в Україні 294 тис. 320 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 102 тис. 857, повністю імунізовані – 191 тис. 463.

З початку вакцинальної кампанії щеплено 12 млн 657 тис. 192 людини, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 9 млн 448 тис. 782. Загалом проведено 22 млн 105 тис. 972 щеплення.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»