• Посилання скопійовано

З 10 грудня «Укрзалізниця» підняла вартість квитків для пасажирів

З 10 грудня залізниця змінила комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків

З 10 грудня «Укрзалізниця» підняла вартість квитків для пасажирів

«Укрзалізниця» не передбачає жодних підвищень тарифів на пасажирські залізничні перевезення у 2022 році. Втім, у цьому році піднімуть ціни на 3%.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт УЗ.

Цього року залізниця змінить комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. Востаннє його переглядали у 2019 році, зазначили в УЗ.

З 10 грудня 2021 року фіксований збір буде складати 30 гривень замість 22 грн. Також комісійний збір – 20 грн – буде включено до вартості квитків на експрес Київ – аеропорт Бориспіль. Таким чином, починаючи з завтрашнього дня квитки на експрес коштуватимуть 100 гривень.

«Попри те, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною – в середньому збільшиться лише на 3 %, для АТ "Укрзалізниця" таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн гривень на місяць додаткових доходів», – йдеться у повідомленні.

Також залізниця зменшує розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Відтепер вартість резервування місць в разі бронювання квитків для групи кількістю більше 30 осіб становитиме 50 гривень з дорослого пасажира та 35 гривень з осіб віком до 18 років.

 

Ціни на квитки у 2022 році не підніматимуть

У 2022 році планують новий підхід до формування цін на квитки у залежності від різних факторів, зокрема:

  • популярності напрямку,
  • часу придбання проїзного документа.

«Додаткові доходи компанія в наступному році планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів та ін., але в жодному разі не від підвищення вартості квитків», – йдеться у повідомленні.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»