• Посилання скопійовано

Коли та як на «ковідну» тисячу можна буде купити ліки?

З другої половини січня можна буде використовувати ці кошти, щоб купувати ліки

Коли та як на «ковідну» тисячу можна буде купити ліки?

Можливість використати тисячу за вакцинацію від коронавірусу на купівлю ліків з'явиться лише в другій половині січня. Пов'язано це з технічними нюансами, над вирішенням яких зараз ведеться робота.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра цифрової трансформації Михайла Федорова на брифінгу в Кабміні.

«З другої половини січня можна буде використовувати ці кошти, щоб купувати ліки... Додам про технічну частину. Ми ще працюємо з банками», – сказав міністр.

Як пояснив Федоров, наразі уряд планує, що купівля ліків на «ковідну» тисячу буде доступною як онлайн, так і офлайн. Тому українським банкам потрібно буде допрацювати технічну частину.

«Банки готуються випускати картки, щоб людям похилого віку було легше використовувати цю можливість. Це точно можна буде робити у фізичних аптеках, але щодо онлайн ми ще працюємо, щоб не було зловживань», – заявив він.

 

Хто може отримати «ковідну» тисячу

Отримати виплату від держави можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. Для отримання коштів потрібно обов'язково мати COVID-сертифікат в мобільному застосунку «Дія».

 

Куди вже можна витратити «ковідну» тисячу

Сьогодні перелік послуг, на які можна витратити виплату, виглядає наступним чином:

  • залізничні та авіаквитки в межах України;
  • квитки в кінотеатр, театр, музей або виставковий центр;
  • квитки на концерти;
  • абонемент в спортзал;
  • товари в книжкових магазинах.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»