• Посилання скопійовано

Чи потрібно реєструвати SIM-картку за паспортом?

У Раді уточнили, чи потрібно реєструвати SIM-картку за паспортом

Чи потрібно реєструвати SIM-картку за паспортом?

Finance.ua розповідає, що у Верховній Раді відповіли на інформацію про реєстрацію SIM-карт за паспортом.

Про це розповів нардеп фракції «Слуга народу», голова підкомітету цифрової та смартінфраструктури, електронних комунікацій, кібербезпеки та кіберзахисту Комітету Верховної Ради України з цифрової трансформації Олександр Федієнко в ефірі Громадського радіо.

«Жоден із законів і жодна законодавча ініціатива – ні про електронні комунікації, ні про регулятора – не передбачають прив’язку SIM-карти до паспорта», – зазначив Федієнко.

Він зазначив, що зробити це українці можуть за бажанням для того, щоб забезпечити більш надійний захист, в тому числі і фінансів. Адже отримати доступ до фінансового номеру телефону шахраям не вдасться, а це означає, що і до коштів вони дістатися не зможуть.

«Крім того, у багатьох людей до одного номера телефону прив’язані соцмережі, месенджери, електронна пошта. А значить, зловмисники можуть отримати доступ до всіх ваших особистих профілів і даних», – пояснює нардеп.

***

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»