• Посилання скопійовано

Чого чекати українцям від непрямих методів контролю ДПС: позиція Гетманцева

Гетманцев розповів, чого чекати українцям від непрямих методів

Чого чекати українцям від непрямих методів контролю ДПС: позиція Гетманцева

Після проведення податкової амністії влада України використовуватиме непрямі методи податкового контролю. Вони будуть стосуватися тільки майбутніх придбань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева в інтерв'ю Радіо НВ.

«Якщо хтось купив квартиру або будинок на кошти, отримані від ухилення від сплати податків, ніхто не може відібрати цю квартиру або будинок, ніхто не може донарахувати який-небудь податок на вартість цього активу. Такого повноваження ні у податкової, ні у кого-небудь іншого немає і не буде ніколи», – сказав він.

За його словами, мова може йти мова тільки про майбутні цінні придбання, що відзначаються в реєстрах. «Це квартири, автомобілі, акції, цінні папери тощо», – пояснив Гетманцев.

Він повідомив, що на сьогоднішній день вже амністовано 1 млрд 204 млн грн в рамках податкової амністії. Зокрема, за період свят амністовано понад 100 млн грн.

Зазначимо, з 1 вересня 2021 року в Україні почалася податкова амністія (одноразове добровільне декларування фізичними особами належних їм активів з подальшою сплатою одноразового збору до держбюджету). Спецдекларування триватиме один рік до 1 вересня 2022 року.

***

Всі новини на тему нульового декларування дивиться за посиланням.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»