• Посилання скопійовано

Які товари вважаються гуманітарною допомогою: перелік від Кабміну

Кабмін затвердив перелік категорій товарів, що визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою у кожному конкретному випадку, на період воєнного стану

Які товари вважаються гуманітарною допомогою: перелік від Кабміну

Згідно з п. 4 розділу ІІ “Прикінцеві та перехідні положенняˮ Закону №2118–IX, тимчасово, на період воєнного стану, звільняються від оподаткування ввізним митом соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби та медичні вироби, на які КМУ встановлено фіксовані ціни у розумінні Закону "Про ціни та ціноутворення".

З огляду на це, Кабмін постановою від 07.03.2022 р. №224 затвердив перелік категорій товарів, що визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою у кожному конкретному випадку, на період воєнного стану.

Завантажити перелік можна тут>>>

Постанова набрала чинності 8 березня 2022 року (у зв'язку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" від 08.03.2022 р. №51(7172)).

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»