• Посилання скопійовано

Знову кібератака: фейкові листи від держорганів

Українців попередили про розсилку фейкових листів нібито від імені держорганів України

Знову кібератака: фейкові листи від держорганів

Серед українців поширюють фейкові листи від імені державних органів України з інструкціями щодо підвищення рівня інформаційної безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Держспецзв’язку.

Зазначається, що в тілі листа є посилання на веб-сайт "hxxps://forkscenter[.]fr/", з якого пропонується завантажити "критичні оновлення" у вигляді файлу "BitdefenderWindowsUpdatePackage.exe" розміром близько 60МБ.

Однак, цей файл запускає завантажувач "alt.exe", який встановлює низку файлів.

Повідомляється, що запуск завантаженого файла "one.exe" призведе до ураження комп'ютера шкідливою програмою Cobalt Strike Beacon.

«Якщо ви отримували або відкривали зазначений лист негайно повідомте на пошту cert@cert.gov.ua», – йдеться у повідомленні.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»