• Посилання скопійовано

Уряд вирішив питання продовольчої безпеки

Держава буде напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти

 Уряд вирішив питання продовольчої безпеки

Шмигаль у своєму зверненні 17 березня наголосив, що держава буде напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти. Ці продукти будуть безкоштовно від завтра роздаватись людям в тих містах, які вже опинилися в оточенні або знаходяться на лінії бойових дій.

Як це буде відбуватися?

Уряд сформував перелік ключових соціальних продуктів: від круп та зерна до консервів та олії. Міністерство розвитку громад та територій у щоденному режимі формує перелік міст, куди цю продукцію треба доставити.

Військові місцеві адміністрації подаватимуть заявки, скільки потрібно продуктів для кожного з таких міст.

«Укрзалізниця» закуповує продукти та у співпраці з Гуманітарним штабом розвозить їх по регіонах.

Щодо доставки в тимчасово окуповані населені пункти, то будемо залучати міжнародні гуманітарні організації.

Ще раз підкреслю, що роздача відповідних продуктів буде відбуватися безкоштовно для людей. Уряд вже виділив «Укрзалізниці» 18 млрд грн на реалізацію цього та інших завдань.

Ми нікого не залишимо сам на сам із бідою.

Відповідна програма також стимулюватиме розвиток власного українського виробництва харчових продуктів, а харчова промисловість зараз стає одним із ключових секторів економіки.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»