• Посилання скопійовано

Мінекономіки хоче зберегти повну дерегуляцію бізнесу після війни

Міністерство економіки припускає, що повна дерегуляція бізнесу, яку держава вимушено ввела через війну, буде збережена на постійній основі

Мінекономіки хоче зберегти повну дерегуляцію бізнесу після війни

Міністерство економіки припускає, що повну дерегуляція бізнесу, яку держава вимушено ввела через війну, буде збережено на постійній основі. Про це сказала перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі єдиного телемарафону. Розповідає Ліга.Бізнес.

Вона розповіла, що уряд скоротив кількість дозволів для підприємців приблизно в одинадцять разів. "Ми спростили і прибрали 500 дозволів, зараз по суті діють тільки 50, якими держава здійснює контроль", – сказала Свириденко.

Держава зараз здійснює ринковий нагляд тільки за цінами на соціально значущі товари і паливо.

"Це ж на воєнний стан, а я хочу, щоб ми закріпили на законодавчому рівні повну дерегуляцію, щоб спростити реєстраційні і виробничі процедури", – підкреслила Свириденко.

Кабінет міністрів наприкінці березня оголосив про запровадження "нової економічної політики", яка передбачає радикальне скорочення податків, повну дерегуляцію для бізнесу та декларативний принцип роботи. Уряд сподівається, що це дасть потужний ефект і призведе до перезапуску економіки.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»