• Посилання скопійовано

Мінрегіон співпрацюватиме з Агентством ООН у справах біженців для підтримки ВПО

Основним завданням на сьогодні є пошук таких рішень як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі. УВКБ ООН сприяло відновленню житла на Сході України

Мінрегіон співпрацюватиме з Агентством ООН у справах біженців для підтримки ВПО

Міністерство розвитку громад та територій України розповідає, що серед основних напрямів спільної роботи – розв’язання гуманітарних проблем та забезпечення допомоги внутрішньо переміщеним особам, що постраждали внаслідок військової агресії рф, фінансова підтримка осіб, які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам, пошук довгострокових житлових рішень, оцінка збитків та відновлення зруйнованої інфраструктури.

Відповідний Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва було підписано 18 квітня.

Мільйони українців стали внутрішньо переміщеними особами чи вимушені були шукати прихистку за кордоном. Тому, основне завдання Уряду – повернути українців додому та забезпечити їм усі необхідні умови проживання.

За словами Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, масштаби руйнувань українських міст та сіл – катастрофічні. Внаслідок російської воєнної агресії в Україні було пошкоджено або зруйновано тисячі житлових будинків, які найближчим часом потребуватимуть  оперативного ремонту та відновлення.

«Уряд України разом з міжнародними партнерами, органами місцевого самоврядування та волонтерськими організаціями працює над розв’язанням гуманітарних питань та забезпеченням громадян тимчасовим житлом. Також, Уряд виділив кошти для  першочергових відновлювальних робіт на звільнених від російської окупації територіях. Основним завданням на сьогодні є пошук таких рішень як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі. УВКБ ООН сприяло відновленню житла на Сході України. Тому наше партнерство є природним і у сфері відновлення житла, і залучення фінансування для реалізації довгострокових програм забезпечення житлом», – наголосив Міністр.

В ході перемовин було досягнуто домовленості щодо фінансування програми «Прихисток», яка почала працювати з 22 березня 2022 року з ініціативи Мінрегіону. Протягом 6-х місяців УВКБ ООН в координації з Мінрегіоном  буде надавати підтримку 10 000 домогосподарств, які тимчасово розмістили в себе внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума додаткової щомісячної підтримки понад 500 тис. доларів. 

Олексій Чернишов висловив вдячність партнерам та наголосив, що спільні зусилля у реагуванні на першочергові гуманітарні та житлові потреби забезпечать захист та допомогу внутрішньо переміщеним особам та іншим постраждалим особам в Україні.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»