• Посилання скопійовано

Уряд вирішив пришвидшити забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання

Кабінет Міністрів України вніс поправки до постанови, що регулює забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану

Уряд вирішив пришвидшити забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання

Міністерство економіки України розповідає, що Кабінет Міністрів України вніс поправки до постанови, що регулює забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану. 

Відтепер військові адміністрації можуть самостійно закуповувати таку продукцію для формування резервів з подальшою безоплатною видачею населенню або ж долучити для здійснення закупівель інші області-партнери. 

Крім того вони зможуть формувати набори з наявної у них гуманітарної допомоги.  Це створить стратегічний запас найнеобхідніших товарів, аби, у разі порушення логістичних ланцюжків, люди мали змогу оперативно отримати продовольчі та санітарно-гігієнічні товари для власних потреб.

Також затверджені переліки обласних адміністрацій, які допомагатимуть регіонам, де відбуваються активні бойові дії, в забезпеченні продовольчими і санітарно-гігієнічними товарами з розрахунком кількості людей, яким вони можуть допомогти. 

Уряд продовжує підтримувати населення в областях, які найбільше постраждали від війни. В рамках роботи Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань до цих регіонів на їх запит здійснюється постачання більш ніж 7 мільйонів продуктових наборів. Транспортування допомоги відбувається силами Укрзалізниці та Укрпошти.

Міністерство економіки спільно з Офісом Президента продовжують працювати над попередженням гуманітарних криз та налагодження доступу до продовольства для всіх українців.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»