• Посилання скопійовано

Шахраї від імені банків розсилають листи українцям

Українців попередили про шахраїв, які можуть розсилати листи нібито від ПриватБанку та Ощадбанку

Шахраї від імені банків розсилають листи українцям

Такі повідомлення надходять  начебто від ПриватБанку та Ощадбанку з електронних адрес privat24@gi.ua, privat24@vts.uaoschadbank@vts.ua.

Українцям можуть надходити шахрайські  листи нібито від ПриватБанку та Ощадбанку. Зловмисники у своїх повідомленнях просять перейти «за посиланням», громадян просять не відкривати їх.

Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

«Під час здійснення парламентського контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних виявлено факти направлення повідомлень начебто від ПриватБанку та Ощадбанку з електронних адрес privat24@gi.ua, privat24@vts.ua, oschadbank@vts.ua», – написала Денісова.

Як розповіла омбудсмен, у повідомленнях зловмисники рекомендують перейти за наданим посиланням, щоб «оновити свої рахунки або переглянути деталі платежу».

«Щоб не стати жертвою шахраїв та зберегти свої кошти й персональні дані наполегливо закликаю уважно ставитись до отриманих повідомлень в умовах війни. У разі їх надходження – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли», – закликала вона.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»