• Посилання скопійовано

Оплата за комуналку за час окупації: кому та на які послуги буде перерахування?

Для продовження отримання субсидії, якщо людина понад 30 днів не перебувала у помешканні, вона має звернутися зі заявою до надавача послуг, а також додати довідку про лікування або довідку переселенця, або довідку про службу у ЗСУ

Оплата за комуналку за час окупації: кому та на які послуги буде перерахування?

Про те, як буде нарахована оплата за комунальні послуги за час окупації та відсутності людей у помешканні, Фактам ICTV розповіла заступниця міністра громад і територій Наталія Хоцянівська.

«Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні більше 30 днів, повинні звернутися до надавачів послуг, щоб їм не проводили нарахування. Це не стосується помешкань, які обладнані лічильниками, треба ці показники подавати, а саме – повторювати ті, які були раніше. Це не буде розповсюджуватися на послугу управління багатоквартирним будинком та не стосуватиметься послуги постачання тепла», – каже Хоцянівська.

Тож, якщо людина більше 30 днів не перебувала у помешканні, вона має звернутися із заявою до надавача послуг, а також додати довідку про лікування, або довідку внутрішньо переміщеної особи, або довідку, яка свідчить про службу у ЗСУ.  Саме ця довідка і буде підставою, щоб надавач послуг зробив перерахування.

Проте ситуація з нарахуванням плати за комунальні послуги різниться у містах.

«Сьогодні абсолютно різна ситуація у містах. Наприклад, вона відрізняється у Миколаєві. З постачанням холодної води там виняткова ситуація у зв’язку з руйнацією водогону. Такі ж винятки є й щодо інших міст, тож приймаються індивідуальні рішення, так було зроблено у Чернігові. Але загальна тенденція – якщо підприємства надавали комунальні послуги, то вони проводять нарахування. Споживачі з розумінням та повагою ставляться до комунальників, бо дійсно стали свідками, що у такий нелегкий час для країни ми були в переважній більшості, де активних дій не було, з газом, електрикою, водою», – каже вона.

Рівень погашення заборгованості також відрізняється у містах, але він достатньо високий. Для прикладу, сумчани з підприємством Сумитеплоенерго за березень розрахувалися на 72%, в місті Ніжин – на 68%. Рівень розрахунку за постачання холодної води ще вищий.

У тилових регіонах, наприклад, споживачі міст Ковель, Старокостянтинів Хмельницької області, забезпечили 100% розрахунки.

***

Джерело: ФАКТИ. ICTV

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»