• Посилання скопійовано

Виплати для ВПО: Железняк прокоментував зміни до Бюджету-2022

Тепер загальний річний фонд на ВПО становитиме 25,25 млрд грн. Автори закону розраховують, що таке підвищення дозволить забезпечити фінансову допомогу на проживання для 1,8 млн ВПО

Виплати для ВПО: Железняк прокоментував зміни до Бюджету-2022

Нагадаємо, що вчора, 31 травня, у ВРУ прийнято в цілому законопроєкт №7413 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

1 червня 2022 року Закон направлено на підпис Президенту.

 

Оскільки виникає чимало запитань стосовно виплат ВПО, це питання прокоментував Я. Железняк.

Прийнятим законом на 12,5 млрд грн збільшили видатки на допомогу внутрішньо переселеним особам

Це вже друге підвищення видатків на ВПО. Раніше Кабмін за рахунок коштів резервного фонду збільшив план видатків на виплати ВПО до 12,75 млрд грн (початково в бюджеті закладали 3,05 млрд). 

У чому проблема? Судячи з даних Казначейства, за січень-квітень 2022 р. ВПО сумарно виплатили 4,7 млрд грн. Таким чином, держава вичерпала майже 40% збільшеного бюджету лише за 4 місяці. В соцмережах вже почали гуляти нарікання, що хтось не отримав виплати, оформлені місяць-два тому.

Тепер загальний річний фонд на ВПО становитиме 25,25 млрд грн. Автори розраховують, що таке підвищення дозволить забезпечити фінансову допомогу на проживання для 1,8 млн ВПО.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»