• Посилання скопійовано

Залужний скасував рішення Генштабу про порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним

Начальником Генерального штабу ЗСУ з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола питання щодо дозволів на пересування прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання

Залужний скасував рішення Генштабу про порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним

За офіційною інформацією головнокомандувача ЗСУ на його сторінці у Фейсбуці, сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. 

На ньому, серед іншого, розглядалося питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, – про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. 

Головнокомандувач підкреслив у своє пості, що цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави. 

Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання. 

Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. 

***

Читайте також: 

***

Джерело: Збройні Сили України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»