• Посилання скопійовано

Сотні тисяч переселенців не отримали виплат: у чому причина?

В Уряді кажуть, що гальмування виплат пов’язане з двома причинами – це проблеми з електронною передачею даних, а також неправильно оформлені документи

Сотні тисяч переселенців не отримали виплат: у чому причина?

Finance.ua розповідає, що в Україні майже 250 тисяч внутрішніх переселенців не отримали обіцяної фінансової допомоги. В уряді кажуть, що гальмування виплат пов’язано із двома причинами – це проблеми із електронною передачею даних, а також неправильно оформлені документи.

Про це повідомила екс-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Люди реєструвалися у Дії, Дія не передала в органи соцзахисту такі дані і це десятки тисяч людей, які зараз скаржаться саме на те, що Дія не передала такі дані. Ми централізували такі виплати, Міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч», – віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук.

«Інша причина неотримання виплат — в якийсь спосіб не були оформлені правильно документи, люди думали, що все гаразд і чекають, на місці їм про це не повідомили, і ось уже декілька місяців люди нічого не отримали» – сказала вона.

Якщо ви ВПО та досі не отримали виплати, Верещук радить звертатись напряму до міністерства або на урядову лінію 1548.

Нагадаємо, уряд завершив виплати за програмою єПідтримка.

Програма єПідтримкастартувала 7 березня. Лише за першу добу заявки на допомогу подали 1 мільйон осіб. Тим часом Пенсійний фонд України (ПФУ) направив на виплати пенсій за липень 39,9 млрд гривень.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»