• Посилання скопійовано

Автоматичних держпослуг стане ще більше: постанова КМУ

Українці отримають ще більше автоматичних держпослуг без участі чиновника, а держава швидко зможе їх запускати

Автоматичних держпослуг стане ще більше: постанова КМУ

Мінцифра на своєму телеграм-каналі розповідає наступне.

Українці отримають ще більше автоматичних держпослуг без участі чиновника, а держава швидко зможе їх запускати.

Відповідну постанову ухвалив Уряд під час засідання.

Це дозволить нам швидко запускати автопослуги, а українцям менше спілкуватися з чиновниками. Також завдяки постанові мінімізується корупція та людський фактор, наприклад, відмова в послузі без вагомої причини. Замість очікування рішення держслужбовця заявка буде оброблятися онлайн автоматично.

Ми вже маємо приклад такої успішної послуги, найшвидша реєстрація бізнесу у світі – автоматична реєстрація ФОП. 10 хвилин на заповнення заявки, 2 секунди на її обробку – і ви ФОП. На автоматизацію ФОП ми витратили 4 місяці. Ухвалення постанови зекономить 2 місяці на розробку, погодження та прийняття.

Тепер подібних автоматичних послуг стане ще більше і в різних сферах життя.

Проєкт постанови розроблений Міністерством цифрової трансформації за експертної підтримки швейцарсько-української Програми EGAP Фонду Східна Європа.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»