• Посилання скопійовано

Військовий облік жінок може стати добровільним: законопроєкт від Міноборони

31 серпня Міноборони розробило та передало до ВРУ пропозиції змін до Закону “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності військового обліку жінок. Чекаємо від народних депутатів позитивного рішення, 1 жовтня вже близько

Військовий облік жінок може стати добровільним: законопроєкт від Міноборони

Нагадаємо, що ще 19 серпня у Телеграм-каналі заступниці міністра оборони Ганни Маляр було розміщено пост щодо військового обліку жінок. 

У ньому вона наголошувала, що Головним управлінням персоналу Генерального штабу ЗСУ пропонується внесення таких змін до відповідних законодавчих і нормативних актів в частині взяття жінок на військовий облік:

  1. скорочення Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних – відповідно до нинішніх потреб ЗСУ; 
  2. добровільність постановки на військовий облік жінок, які одержали спеціальності, що міститимуться у доопрацьованому переліку; 
  3. визначити, що організація взяття жінок на військовий облік в Україні розпочнеться не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі.

І ось 31 серпня Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо добровільності постановки на військовий облік жінок. Про це вказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму Телеграм-каналі. 

Вона підкреслила, що тільки у разі прийняття змін до згаданого закону Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

1 жовтня вже дуже близько, але як швидко народні депутати приймуть цей Закон покаже час.

Чекаємо за позитивне рішення цього питання. 

***

Більше новин про військовий облік жінок читайте за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»