• Посилання скопійовано

Українські жінки вільні у виїзді з країни, навіть військовозобов'язані, – ДПСУ

Наразі не існує жодних обмежень щодо виїзду українок за кордон, пов'язаних з воєнним станом. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко

Українські жінки вільні у виїзді з країни, навіть військовозобов'язані, – ДПСУ

Жодних обмежень щодо виїзду українських жінок за кордон, повязаних з воєнним станом, наразі не існує. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі УП.

Через імовірність запровадження обов'язкового військового обліку для жінок певних спеціальностей лунало багато припущень щодо заборони на виїзд з України для військововзобов'язаних жінок. Міноборони відтермінувало військовий облік для жінок на рік. ДПСУ пояснює «Українській правді», що наразі ніяких перешкод для виїзду українок за кордон немає.

Підставою для заборони виїзду може бути лише відповідне судове рішення або рішення інших уповноважених державних органів щодо заборони виїзду з країни.

«Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік. Навіть називалися конкретні дати, зокрема, 1 жовтня.

Відзначу, що це лише чутки і припущення. В даному випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни і зараз не розглядалося і не піднімалося питання обмеження у виїзді жінок.»

***

Читайте також: 

Більше новин про військовий облік жінок читайте за посиланням.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»