• Посилання скопійовано

Обовʼязковий військовий облік для жінок відтерміновано на рік: з 23 вересня діє наказ

14 вересня нарешті зʼявився вже зареєстрований в Мінʼюсті текст наказу Міноборони від 06.09.2022 р. №259. Він набере чинності з дня офіційного опублікування. 23 вересня Наказ №259 було опубліковано в "Офіційному віснику" №74

Обовʼязковий військовий облік для жінок відтерміновано на рік: з 23 вересня діє наказ

6 вересня Міністерство оборони затвердило наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року.  Його було підписано міністром оборони.  

Але Наказ мав бути ще зареєстрований в Мінʼюсті та офіційно опублікований в офіційних виданнях.

І ось 14 вересня зʼявився вже зареєстрований в Мінʼюсті текст Наказу Міноборони від 06.09.2022 р. №259 "Про внесення зміни до наказу Міністерства оборони України від 07 лютого 2022 року №35".

 

Він містить тільки одну правку щодо перенесення дати початку обовʼязкового військового обліку жінок: з 1 жовтня 2022 року на 1 жовтня 2023 року.

 

Наказ набирає чинності з дня свого офіційгого опублікування. 23 вересня Наказ №259 було опубліковано в "Офіційному віснику" №74. Відповідно його норми почали діяти з 23 вересня. Тож відсьогодні ніяких питань щодо виїзду за кордон жінок вже не може виникати.

Ще раз наголошуємо, що за словами Ганни Маляр, норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Цей наказ не змінює норм чинного законодавства. Тож тільки після прийняття, підписання та опублікування відповідного закону військовий облік жінок стане добровільним. Зауважимо, що відповідний законопроєкт вже прийнято у І читанні. Про це ми писали тут. 

***

Читайте також:

Більше новин про військовий облік жінок читайте за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»