• Посилання скопійовано

Запроваджено додаткову технічну підтримку аграрного реєстру

Відбулося перше оновлення та запровадження додаткової технічної підтримки ДАР

Запроваджено додаткову технічну підтримку аграрного реєстру

Міністерство аграрної політики та продовольства України постійно працює над покращенням Державного аграрного реєстру, аби зробити його максимально простим та зрозумілим. З огляду на це, за цей час вдалося запровадити таку низку оновлень:

  • покращено алгоритм взаємодії з іншими реєстрами, відповідно синхронізацію земельних ділянок
  • усі незавершені заявки, щодо яких необхідні додаткові дії з боку користувача, відтепер підсвічуватимуться червоним; нагадуємо, що усі заявки мають бути підписані кваліфікованим електронним підписом, − тільки у цьому разі, вони будуть розглянуті фахівцями Укрдержфонду
  • перевірити статус підписання заявок відтепер можна у розділі кабінету «Мої заявки» (додано кнопку «Переглянути»); зверніть увагу, незавершена заявка виділятиметься червоним зі статусом «Очікує підписання заявником» (у такому випадку потрібно натиснути на кнопку «Переглянути» та керуватися підказками в історії заявки; після підписання заявки КЕП − вона змінить статус на «Очікує» у розділі «Мої заявки»
  • замість знаку «+» для подання заявки у розділі «Доступні програми», перед назвою програми додано зручну кнопку «Подати заявку»

Крім цього, відсьогодні створено додатковий канал для підтримки користувачів – через месенджер на сторінці ДАР у Facebook. На сторінці також систематично публікуватимуться інструкції, роз’яснення та відповіді на поширені запитання.

«Попри те, що ДАР функціонує усього трохи більше ніж місяць, ми маємо значну підтримку і цікавість з боку агровиробників, це дуже цінно, адже ми працюємо для вас. Станом на сьогодні кількість зареєстрованих на платформі користувачів перетнула межу у 25 000. Тому наше головне завдання − зробити усі процеси максимально прозорими та зрозумілими, аби кожен мав можливість скористатися своїм шансом на отримання фінансової допомоги», − наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Нагадуємо, наразі у ДАР все ще триває подання заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Учасниками програми можуть бути лише зареєстровані в ДАР виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають її критеріям.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га земель сільськогосподарського призначення або утримують від 3 до 100 корів усіх напрямів продуктивності. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, але не більше 530 тис. гривень.

Граничний термін подання заявок на участь у програмі за обома напрямами – 15 листопада 2022 року. Детальніше з умовами участі можна ознайомитись за посиланням.

Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Як реєструватися і користуватися ДАР – у покроковій інструкції.

Довідково:

Державний аграрний реєстр – це єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Кожен, хто зареєстрований у системі, може подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»