• Посилання скопійовано

Рада підтримала зміни до призову на військову службу

18 жовтня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №8109 щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану

Рада підтримала зміни до призову на військову службу

18 жовтня 2022 року ВРУ прийняла в цілому президентський законопроєкт №8109 "Про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану". Як повідомив нардеп Я. Железняк, його підтримали 318 нардепів. 

Наразі остаточний текст закону не оприлюднений.

Законопроєктом пропонувалося доповнити Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" новою статтею 18-1, якою визначається, що під час дії воєнного стану:

1) призов на строкову військову службу не проводиться;

2) призовні комісії створюються для розгляду питань щодо: 

  • організації медичного огляду осіб, які перебувають на обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на облік військовозобов'язаних або виключення з обліку;
  • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

Закон набере чинності з дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»