• Посилання скопійовано

ВРУ у І читанні проголосувала за приведення ринку послуг автоперевізників до норм ЄС

ВРУ прийняла за основу законопроєкт №4560 щодо врегулювання ринку послуг автотранспорту в Україні, задоволення потреб суспільства й економіки у перевезенні пасажирів та вантажів, безпеки перевезень, адаптації норм законодавства України до норм актів ЄС

ВРУ у І читанні проголосувала за приведення ринку послуг автоперевізників до норм ЄС

За інформацією Тараса Мельничука, 19 жовтня Верховна Рада України прийняла за основу урядовий Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу (реєстр. №4560 від 30.12.2020).  

Проект є євроінтеграційним і розроблено з метою вдосконалення законодавчого врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні, задоволення потреб суспільства й економіки у перевезенні пасажирів та вантажів, безпеки перевезень, адаптації норм законодавства України до норм актів Європейського Союзу.

Проектом Закону:

  • визначаються особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту ЄС №1071/2009;  
  • запроваджується система отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень;  
  • впроваджується механізм підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників;  
  • пропонується створити Єдиний комплекс інформаційних систем у сфері безпеки на наземному транспорті; 
  • установлюються заходи впливу на автомобільних перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти щодо адміністративних правопорушень у сфері внутрішніх та міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»