• Посилання скопійовано

У сервісних центрах ПФУ доступний шеринг е-паспорта в Дії

Тепер завітати до сервісного центру ПФУ можна без фізичного паспорту – замість нього покажіть працівникам ID-картку в застосунку Дія та поділіться з ними цифровою копією

У сервісних центрах ПФУ доступний шеринг е-паспорта в Дії

Мінцифра на своєму телеграм-каналі розповідає, що продовжує боротися з бюрократією. Тепер завітати до сервісного центру Пенсійного фонду можна без фізичного паспорту – замість нього покажіть працівникам ID-картку в застосунку Дія та поділіться з ними цифровою копією.

Зробити це дуже просто. Ви показуєте штрихкод цифрового паспорту у застосунку Дія, співробітник сервісного центру може зісканувати його або ввести 13-значний код під штрихкодом у систему і все. Ваша цифрова копія документу у системі сервісного центру.

Це дозволить зекономити час на отримання послуги і допоможе уникнути помилок, які можливі під час заповнення документів вручну.

Скористатися шерингом документів у сервісних центрах ПФУ можна зокрема щоб:

  • отримати довідку з реєстру застрахованих осіб (ОК-5, ОК-7, про доходи, витяг з реєстру) з живим підписом і печаткою;
  • подати звернення щодо призначення пенсії;
  • подати звернення щодо перерахунку пенсії;
  • подати звернення щодо оформлення пенсійного посвідчення;
  • анкети застрахованої особи щодо внесення змін до реєстру застрахованих осіб.

Замість паперів та сканкопій – Дія.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»