• Посилання скопійовано

Обережно! Зʼявився фейковий чат-бот ПФУ щодо допомоги від держави на час війни

Шахраї створили фейковий чат-бот ПФУ, який пропонує допомогу від держави у розмірі 2220 грн

Обережно! Зʼявився фейковий чат-бот ПФУ щодо допомоги від держави на час війни

Пенсійним фондом України в месенджері Telegram виявлено діяльність чат-боту, який від імені Пенсійного фонду України вводить в оману користувачів, збирає особисті дані людей та реквізити банківських рахунків для подальших шахрайських дій.

Так, невідомий чат-бот «Пенсійний фонд України» (@pensijnyj_fond_ukrainybot) з символікою Фонду на логотипі боту інформує громадян про можливість отримання грошової допомоги у розмірі 2220 гривень на кожного з членів сім’ї, хто постраждав у зв’язку з війною.     

Бот пропонує подати відповідну заявку, та заповнити особисті дані, у тому числі й реквізити банківських рахунків, для можливості отримання неіснуючих коштів.

Відповідально заявляємо – ЦЕ ФЕЙК! 

Пенсійний фонд України не має стосунку до діяльності вказаного чат-боту! Бот не створювався та не адмініструється Фондом і не має стосунку до інформаційної діяльності відомства. Пенсійний фонд України вже звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів.

Довіряйте інформації про діяльність Фонду лише з перевірених джерел!

Офіційний телеграм канал Пенсійного фонду України можна знайти за посиланням.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»