• Посилання скопійовано

У 2023 році випускників шкіл можуть звільнити від держатестації

25 листопада Кабмін схвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року»

У 2023 році випускників шкіл можуть звільнити від держатестації

25 листопада Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року». Про це повідомив представник КМУ Т. Мельничук.

Законопроєктом передбачено звільнення від проходження державної ДПА здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році. Встановлено, що прийом до закладів вищої та фахової передвищої освіти на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався в 2022 році в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки, буде продовжений й на 2023 рік.

Крім того, у ВРУ зареєстровано ще один законопроєкт на цю ж тему: №8228 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2022/2023 навчального року та прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році". Метою цього проєкту Закону також є звільнення від проходження ДПА здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, та про те, що прийом до закладів фахової передвищої освіти та на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра у 2023 році буде здійснюватися в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»