• Посилання скопійовано

Як буде відбуватися державна підсумкова атестація та вступна компанія у 2023 році: законопроєкт від Уряду

Зареєстрований в ВРУ урядовий законопроект має на меті організацію вступної кампанії 2023 року в особливому порядку. Зокрема, передбачено звільнення від проходження державної підсумкової атестації випускників середньої освіти у 2022/2023 навчальному році

Як буде відбуватися державна підсумкова атестація та вступна компанія у 2023 році: законопроєкт від Уряду

За інформацією Тараса Мельничука, Уряд зареєстрував законопроєкт №8228-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року».

Законопроект має на меті організацію вступної кампанії 2023 року в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України без дотримання вимог законів України «Про повну загальну середню освіту»«Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту».

Проектом пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» положеннями:

  • про звільнення від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році;
  • про те, що прийом до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснюється у 2022 році в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України, без дотримання вимог зазначених законів, має бути продовжений на 2023 рік.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»