• Посилання скопійовано

Розмір субсидії можна перевірити самостійно, – Мінреінтеграції

Українці можуть самостійно перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, за допомогою онлайн-сервісу

Розмір субсидії можна перевірити самостійно, – Мінреінтеграції

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.  

Для цього достатньо перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за посиланням.

Пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Користувачу необхідно вказати:  

  1. область, 
  2. населений пункт,  
  3. вулицю, 
  4. номер будинку,  
  5. квартиру. 

Після цього стає доступною інформація про те, чи призначена житлова субсидія конкретному домогосподарству, її розмір і період, на який її призначено. 

Слід зазначити, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону й розраховується: 

  • на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня; 
  • на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня. 

Нагадаємо, відповідно до рішення  Уряду компенсація за прихисток ВПО не обчислюється при нарахуванні субсидій на житлово-комунальні послуги як отриманий дохід, а отже – не впливає на розмір субсидії та не зменшує її.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»