• Посилання скопійовано

Українці по-новому платитимуть за електрику через відключення

Якщо вчасно не передати показники лічильника, нарахування за електроенергію будуть проводитися не за нормативами споживання, а з урахуванням знижувального коефіцієнта

Українці по-новому платитимуть за електрику через відключення

«Судово-юридична газета» розповідає, що українцям змінили правила розрахунку сум у платіжках за електроенергію через часті та довгі відключення світла.  Про це йдеться в постанові №1603 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 20 квітня 2022 року №393» Нацкомісії з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Тепер, якщо вчасно не передати показники лічильника, нарахування за електроенергію будуть проводитися не за нормативами споживання, а з урахуванням знижувального коефіцієнта.

Так, знижувальний коефіцієнт має враховувати період, коли в будинках українців не було електроенергії. Чим довше не буде світла – тим вищий коефіцієнт, відповідно сума у квитанціях за світло буде нижчою. Але лише для тих українців, котрі не змогли вчасно передати показники лічильників. 

Інші платитимуть згідно з показниками лічильника.

«У зв'язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями об'єктивно виникають ситуації, коли технічно неможливо передати показники лічильників, при цьому обсяги середньодобового споживання очікувано зменшуються», – сказано в постанові.

Оператори системи розподілу (обленерго) повинні повідомляти НКРЕКП до 25-го календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем, про величину застосованого понижувального коефіцієнта зміни споживання електроенергії при розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»