• Посилання скопійовано

Як оформити виплати в єМалятко під час війни: покрокова інструкція

Сервіс єМалятко, де можна зареєструвати дитину та оформити виплати, доступний онлайн і під час війни

Як оформити виплати в єМалятко під час війни: покрокова інструкція

Finance.ua розповідає, що сервіс єМалятко, де можна зареєструвати дитину та оформити виплати, доступний онлайн і під час війни. Там батьки новонародженого можуть отримати одразу кілька державних послуг, залежно від ситуації у сім’ї.

Керівник Центрального управління Мін’юсту Кирило Міненко розповів, як скористатися послугами сервісу під час дії воєнного стану.

 

Як скористатися сервісом

Серед головних послуг єМалятко – реєстрація народження дитини та допомога при її народженні. До запровадження сервісу оформлення послуг займало кілька тижнів.

Додаткові послуги єМалятко:

  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР);
  • визначення належності дитини до громадянства України. Послуга надається автоматично лише за умови замовлення послуги з присвоєння дитині УНЗР;
  • реєстрація місця проживання дитини.

«Зареєструвати місце проживання дитини потрібно протягом трьох місяців з дня її народження, проте під час війни ці терміни продовжуються. До того ж дитина віком до 14 років може бути зареєстрована лише за місцем проживання батьків (або одного з них)», – пояснює співрозмовник.

  • призначення допомоги при народженні дитини.

«Під час заповнення заявки "Допомога при народженні“ можна вибрати фактичне місце проживання одержувача допомоги. Це особливо важливо, якщо одержувач допомоги є внутрішньо переміщеною особою. Важливо, що при обранні послуги для отримання грошової допомоги на банківську картку необхідно мати соціальну картку», – додає Кирило Міненко.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»