• Посилання скопійовано

Чи може оформити субсидію людина при призупиненні дії трудового договору?

Коли звернення за субсидією відбулося у грудні (4 квартал), то людині, з якою було призупинено дію трудового договору, субсидію призначать, якщо за неї було сплачено ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом квітня, травня, червня (2 квартал)

Чи може оформити субсидію людина при призупиненні дії трудового договору?

Пенсійний фонд України розповідає, що відповідно до постанови КМУ від 21.10.1995 р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» субсидія може бути призначена людині, з якою призупинено дію трудового договору, але за певних умов.

Субсидію призначать, якщо за людину було сплачено (або вона сама сплатила за себе) єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем звернення за призначенням субсидії або перед місяцем, у якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина.

Наприклад, коли звернення за субсидією відбулося у грудні (четвертий квартал), то людині, з якою було призупинено дію трудового договору, субсидію призначать, якщо за неї було сплачено єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом квітня, травня, червня (другий квартал).

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»