• Посилання скопійовано

Чи можуть відмовити у призначенні субсидії усно?

Людина, якій було відмовлено в призначенні субсидії (або яка не згодна з розміром призначеної субсидії), має право оскаржити таке рішення в судовому порядку

Чи можуть відмовити у призначенні субсидії усно?

Пенсійний фонд України розповідає, що відповідно до постанови КМУ від 21.10.1995 р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», якщо орган Пенсійного фонду України, який призначає житлову субсидію, ухвалив рішення про відмову в її призначенні, то він повинен повідомити про це заявника, який звертався за допомогою, протягом трьох календарних днів з дня прийняття такого рішення.

При цьому поінформувати заявника потрібно в паперовій формі з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис. У повідомленні повинна зазначатися інформація про причини відмови та про порядок оскарження прийнятого рішення.

Проте у період дії воєнного стану орган Фонду може повідомити людину про таке рішення в телефонному режимі. Запис про це має бути зроблено в журналі реєстрації інформування заявників. Цей запис має містити інформацію про:

  • номер рішення про відмову;
  • номер телефону заявника;
  • прізвище, ім’я та по батькові заявника;
  • прізвище, ім’я та по батькові посадової особи, яка повідомила про ухвалене рішення;
  • дату та час телефонного дзвінка.

Людина, якій було відмовлено в призначенні субсидії (або яка не згодна з розміром призначеної субсидії), має право оскаржити таке рішення в судовому порядку.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»