• Посилання скопійовано

Як правильно вибрати генератор для оселі?

Довготривалі віялові відключення змушують українців шукати автономні джерела постачання електроенергії. На що покупцеві варто звернути увагу під час вибору генератора?

Як правильно вибрати генератор для оселі?

Довготривалі віялові відключення змушують українців шукати автономні джерела постачання електроенергії. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, на що покупцеві варто звернути увагу під час вибору генератора.

 

Потужність

Генератора потужністю 3 кВт вистачить для одночасної роботи звичайних побутових приладів (холодильник, праска, електрочайник тощо). Пристрої потужністю 5 кВт дозволять додатково під’єднати ще телевізор, комп’ютер або приготувати обід на електроплиті. Більш потужні з них стануть у пригоді для живлення великих будинків чи комерційних приміщень.

 

Види

Найбільшим попитом користуються дизельні або бензинові генератори. Бензинові мають невеликий рівень шуму, невисоку вартість, але не здатні працювати тривалий час, а через високу вартість бензину кожен кіловат коштує відносно дорого. Дизельні добре переносять великі навантаження, менш затратні, проте мають високий рівень шуму й коштують дорожче від бензинових. 

 

Фази

Генератор може бути однофазним на 220 Вт або трифазним (380 Вт). До першого варіанту ви зможете підключати прилади зі споживанням до 220 Вт, другий призначений для промислового обладнання. 

 

Тип запуску 

Існують генератори з ручним, електричним, дистанційним або автоматичним пуском. Ручний пуск – найпоширеніший у генераторах з потужністю до 5 кВт. Щоб його запустити, потрібно смикнути за шнур. 

За наявності електричного стартера увімкнення приладу здійснюється ключем запалювання, розташованим на панелі керування. Дистанційний запуск дозволяє вмикати пристрій за допомогою пульта, який додається до електростартера. Автоматичний же – підключає станцію автоматично у разі зникнення електрозабезпечення в будівлі. 

Корисно! Щоб зорієнтуватися, генератор якої потужності вам потрібен, спершу визначте, яку кількість приладів ви будете цим пристроєм живити. Порахуйте їх сумарну потужність і до отриманої цифри додайте 20 - 30%.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»