• Посилання скопійовано

Чи можна на ТОТ пройти комісію МСЕК?

За позицією МОЗ, пройти МСЕК та отримати виплати можна лише на підконтрольній Україні території

Чи можна на ТОТ пройти комісію МСЕК?

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що під час дії воєнного стану на території України спрощено процедуру проведення медико-соціальної експертизи. Тепер медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності

Коли особа звертається для встановлення інвалідності і не може прибути на огляд, МСЕК може ухвалювати таке рішення заочно на підставі скерування лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. 

Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність і не можете пройти обстеження й оформити скерування на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування. Всі виплати та пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду. 

Але зауважте, йдеться лише про медико-соціальні експертні комісії, які працюють на підконтрольній уряду України території. Вони працюють у штатному режимі та спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи. 

Проте на тих територіях України, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК зупинено. Самі комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території. 

Нагадуємо, що дізнатися адреси та контактні номери телефонів усіх МСЕК в Україні, а також нові адреси комісій з Донецької та Луганської областей можна, звернувшись на «гарячу лінію» МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»