• Посилання скопійовано

Коли почнуть діяти нові правила в'їзду до Шенгену?

Нову систему контролю в'їзду до ЄС мають повністю запустити наприкінці цього року. Вона скасує проставлення штампів у паспортах

Коли почнуть діяти нові правила в'їзду до Шенгену?

Громадянам третіх країн під час в'їзду до Шенгенської зони без візи незабаром перестануть ставити штампи у паспорт на кордоні. Інформація автоматично вноситиметься до бази даних.

Нову систему контролю в'їзду до ЄС мають повністю запустити наприкінці цього року, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на schengenvisainfo.com.

Entry/Exit System (EES) – це нова автоматизована система, за допомогою якої відстежуватимуть перебування мандрівників із третіх країн.

«EES замінить чинну систему ручного штампування паспортів, яка забирає багато часу, не дає достовірних даних про перетин кордону і не дозволяє систематично виявляти осіб, які перевищили терміни перебування», – йдеться у заяві Управління з міграції та внутрішніх справ Єврокомісії.

Модернізація інших процедур дозволить мандрівникам швидше перетинати кордони. Система фіксуватиме конкретні дані про мандрівників, включаючи ім'я, відбитки пальців, зображення обличчя, тип проїзного документа, дату і місце в'їзду, дату і місце виїзду, а також період їхнього перебування у Шенгенській зоні.

Мандрівники, яким дозволять в'їзд до Шенгенської зони без візи, повинні будуть отримати дозвіл на в'їзд онлайн через Європейську систему інформації та авторизації для подорожей (ETIAS).

ETIAS коштуватиме 7 євро на особу. Спочатку дозвіл діятиме протягом трьох років. Подання заявки на отримання ETIAS стосується близько 1,4 млрд осіб – стільки людей наразі можуть в'їжджати до Шенгенської зони без візи.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»