• Посилання скопійовано

«Армія відновлення» отримала від держави 40 млн грн за виконані роботи

Майже 6,5 тисяч безробітних залучено до виконання суспільно корисних робіт у межах проєкту «Армія відновлення», за що держава вже виплатила їм 40 млн грн

«Армія відновлення» отримала від держави 40 млн грн за виконані роботи

Майже 6,5 тисяч безробітних залучено до виконання суспільно корисних робіт у межах проєкту «Армія відновлення», за що держава вже виплатила їм 40 млн грн. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна. 

«З початку цього року до «Армії відновлення» було залучено майже 3 тисячі безробітних, які виконують суспільно корисні роботи. Нещодавно такі роботи було розпочато в Миколаївській області, яка стала одинадцятим регіоном, що долучився до проєкту. Загалом з початку його старту восени 2022 року майже 6,5 тисяч безробітних отримали від держави оплату за виконання робіт з відновлення на загальну суму 40 млн грн», – повідомила Тетяна Бережна. 

Найбільше безробітних залучено до «Армії відновлення» в Полтавській області – 2018 осіб, Київській – 1099 осіб, Сумській – 1064 особи, Донецькій – 938 осіб. За виконання таких робіт вони отримують оплату в розмірі щонайменше 6700 грн, що є більше від середнього розміру виплати допомоги з безробіття, яку отримує людина, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості. 

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Зокрема, безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток, надання соціальних послуг у Пунктах незламності. 

Нагадаємо, проєкт «Армія відновлення» було запроваджено Урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. 

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»