• Посилання скопійовано

У 2023 році випускників шкіл звільнили від держатестації: діє Закон

23 лютого ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №8228-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року». 14 березня Президент підписав відповідний Закон

У 2023 році випускників шкіл звільнили від держатестації: діє Закон

Ми вже вказували, що 23 лютого ВРУ прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року» (реєстр. №8228-1 від 29.11.2022). Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі. 

Законопроєктом пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту»«Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» положеннями, якими передбачено, що: 

  • здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації; 
  • у 2023 році прийом на навчання до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки; 
  • фінансування заходів з організації та проведення вступних випробувань для здобуття вищої освіти ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється за рахунок видатків, передбачених у 2023 році Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» за бюджетною програмою «Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами», та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

14 березня в картці законопроєкту №8228-1 зʼявилася інформація про підписання Президентом Закону №2925. Закон має набрати чинності з наступного дня після офіційного опублікування. 15 березня почав діяти відповідний закон.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»