• Посилання скопійовано

Затверджено механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

Уряд ухвалив механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

Затверджено механізм підтвердження кваліфікації медиків, які працевлаштовуються за кордоном

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що відтепер українські медики, що тимчасово перебувають за межами України, зможуть підтвердити свій професійний статус.

Це допоможе вирішити два актуальних питання.

По-перше, наші лікарі у країні, де вони знайшли прихисток, зможуть заробляти, працюючи за фахом.

По-друге, це спростить доступ до медичного обслуговування українським шукачам притулку за кордоном. Вони зможуть звертатися до лікарів-співгромадян, адже така комунікація буде для них більш комфортною.

Питання працевлаштування українських медиків за кордоном неодноразово ставилося на нарадах під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Річ у тім, що наші громадяни, які опинились в європейських країнах у зв’язку з російською агресією, обмежені в можливостях отримати вчасну допомогу від місцевої медицини. Працевлаштування українських фахівців до медзакладів країни, що їх приймає, – оптимальний вихід допомогти нашим співвітчизникам.

Відтепер український медичний працівник може звернутися із заявою про верифікацію до відповідного органу управління закладу охорони здоров’я України. Після успішної верифікації йому буде видано довідку про освіту, кваліфікацію і професійний досвід українською й англійською мовами.

Уже декілька країн - партнерок України висловили готовність запровадити спрощену процедуру працевлаштування для українських медичних працівників.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»