• Посилання скопійовано

Знову оновлено перелік ТОТ та територій бойових дій

Мінреінтеграції регулярно оновлює Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні. Останні зміни затверджено у березні 2024 року

Знову оновлено перелік ТОТ та територій бойових дій

Нагадаємо, що у грудні 2022 року Уряд прийняв Постанову №1364, якою визначив механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Сам перелік був затверджений Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022  №309.

Але, як наголошували в Уряді, Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується (усі оновлення дивіться наприкінці новини).

 

І ось новим наказом від 08.03.2024 №65 знову внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Зміни стосуються, зокрема, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

 

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 13.03.2024 не опублікований.

Нагадаємо, що території, які зазначені у переліку, поділяються на території, які окуповані російською федерацією, і території, на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділено на території можливих бойових дій і території активних бойових дій. Також до переліку ретроспективно включені території, на яких велися бойові дії та які були тимчасово окуповані з 24 лютого 2022 року і на яких бойові дії або тимчасова окупація завершилися.

 

Для яких цілей застосовується Перелік?

Право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  1. можливих бойових дій;
  2. активних бойових дій;
  3. тимчасово окуповані російською федерацією, на яких не визначено дату завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації рф.

З 6 травня 2023 року перелік територій, затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 №309, може застосовуватися при визначенні особливостей справляння податків і зборів на відповідних територіях. Про це ми писали тут. Там же вказано, як застосовувати Перелік для пільг з податків за 2022 та 2023 роки.  А саме: для цілей справляння податку у 2022 році наказ №309 застосовується у частині наявності певної території у Переліку територій, затвердженого наказом №309 у чинній редакції (зі змінами).

Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації не враховуються. Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації у 2023 році визначаються відповідно до даних Переліку територій, затвердженого наказом №309 у чинній редакції (зі змінами).

***

Оновлення у лютому 2024 року:

Оновлення у січні 2024 року:

Оновлення у грудні 2023 року:

Оновлення у вересні 2023 року:

Оновлення у серпні 2023 року:

Оновлення у липні 2023 року:

Оновлення у травні 2023 року:

Оновлення у квітні 2023 року:

Оновлення у березні 2023 року:

Оновлення у лютому 2023 року:

Оновлення у січні 2023 року:

Оновлення у лютому 2023 року:

Усі 24 зміни до попереднього Переліку від 25.04.2022  №75 - тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»