• Посилання скопійовано

Увага! З 19 квітня знову змінився перелік ТОТ та територій бойових дій

Мінреінтеграції регулярно оновлює Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні. Останні зміни затверджено у квітні 2024 року

Увага! З 19 квітня знову змінився перелік ТОТ та територій бойових дій

Нагадаємо, що у грудні 2022 року Уряд прийняв Постанову №1364, якою визначив механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Сам перелік був затверджений Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022  №309.

Але, як наголошували в Уряді, Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується (усі оновлення дивіться наприкінці новини).

 

Цього разу наказом Мінреінтеграції від 12.04.2024 №108 знову внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Зміни стосуються, зокрема, територіальних громад Донецької, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

 

Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування. 19 квітня його опубліковано в "Офіційному віснику". Тож ці зміни вже діють.

Нагадаємо, що території, які зазначені у переліку, поділяються на території, які окуповані російською федерацією, і території, на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділено на території можливих бойових дій і території активних бойових дій. Також до переліку ретроспективно включені території, на яких велися бойові дії та які були тимчасово окуповані з 24 лютого 2022 року і на яких бойові дії або тимчасова окупація завершилися.

 

Для яких цілей застосовується Перелік?

Право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  1. можливих бойових дій;
  2. активних бойових дій;
  3. тимчасово окуповані російською федерацією, на яких не визначено дату завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації рф.

З 6 травня 2023 року перелік територій, затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 №309, може застосовуватися при визначенні особливостей справляння податків і зборів на відповідних територіях. Про це ми писали тут. Там же вказано, як застосовувати Перелік для пільг з податків за 2022 та 2023 роки.  А саме: для цілей справляння податку у 2022 році наказ №309 застосовується у частині наявності певної території у Переліку територій, затвердженого наказом №309 у чинній редакції (зі змінами).

Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації не враховуються. Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації у 2023 році визначаються відповідно до даних Переліку територій, затвердженого наказом №309 у чинній редакції (зі змінами).

***

Оновлення у березні 2024 року:

Оновлення у лютому 2024 року:

Оновлення у січні 2024 року:

Оновлення у грудні 2023 року:

Оновлення у вересні 2023 року:

Оновлення у серпні 2023 року:

Оновлення у липні 2023 року:

Оновлення у травні 2023 року:

Оновлення у квітні 2023 року:

Оновлення у березні 2023 року:

Оновлення у лютому 2023 року:

Оновлення у січні 2023 року:

Оновлення у лютому 2023 року:

Усі 24 зміни до попереднього Переліку від 25.04.2022  №75 - тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»