• Посилання скопійовано

У разі зміни адреси проживання важливо внести зміни до облікових даних

Громадяни, в яких відбулися зміни у реєстраційних даних, зокрема місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це податковий орган

У разі зміни адреси проживання важливо внести зміни до облікових даних

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує про необхідність надання фізичними особами до податкових органів відомостей про зміну облікових даних. 

Громадяни, в яких відбулися зміни у реєстраційних даних, зокрема місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган фіскальної служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою №5ДР або заяву за формою №5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті).

Такі заяви подають до податкового органу за місцем проживання фізичної особи або до будь-якого податкового органу, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання. 

Окрім того, повідомляємо про можливість отримання відомостей та внесення змін до Державного реєстру за допомогою електронних сервісів ДПС та про переваги подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО засобами ІТС «Електронний кабінет». 

Форма №5ДР приватної частини Електронного кабінету доступна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. Також вхід у приватну частину Електронного кабінету можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»