• Посилання скопійовано

Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі Дія

На порталі Дія запущено електронний кабінет «Моє будівництво». За допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю

Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі Дія

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розповідає, що на порталі Дія запущено електронний кабінет «Моє будівництво». У ньому відображаються всі документи будівельної сфери, незалежно від способу подання, в яких користувач вказаний як Замовник будівництва.

За допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю.

У кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Відтоді було подано 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.

Хто може скористатися кабінетом?

Фізичні та юридичні особи

Зробити це вони зможуть, скориставшись електронним цифровим підписом – КЕП чи ДІя. Підпис.

Як було раніше?

Особа, яка подавала документи в паперовому вигляді і не бажала окремо реєструватися в ЄДЕССБ, змушена була просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа.

Цифровізація будівельної сфери є частиною масштабної реформи містобудування, яка впроваджується Міністерством відновлення. Вона полягає в адаптації будівельної сфери до європейських стандартів, діджиталізації послуг та документів у будівельній сфері, а також автоматизації процесу прийняття рішень.

Ключовим на цьому напрямі є імплементація законопроєкту №5655, який у грудні минулого року був схвалений Верховною Радою України.

Нагадаємо, будівельні послуги на Порталі Дія та Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблені Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»