• Посилання скопійовано

Уряд оновить правила ввезення гуманітарної допомоги

За проєктом постанови КМУ включення до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги відбувається одночасно із прийнятим Мінсоцполітики рішенням про визнання вантажів гуманітарною допомогою

Уряд оновить правила ввезення гуманітарної допомоги

Мінсоцполітики зазначає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 р. № 927 «Деякі питання організації ведення автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги» включення до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги відбувається одночасно із прийнятим Мінсоцполітики рішенням про визнання вантажів гуманітарною допомогою.

На сьогодні вантажі, які перетинають митний кордон України, визнаються гуманітарною допомогою за декларативним принципом (постанова КМУ від 01.03.2022 р. № 174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану») без рішення про визнання гуманітарною допомогою таких вантажів Мінсоцполітики. Внаслідок цього отримувачі таких вантажів не можуть бути включені до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги. Питання включення організацій до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги за умови декларативного ввезення гуманітарних вантажів потребує додаткового врегулювання.

У зазначеному контексті Міністерством соціальної політики напрацьовано проєкти змін до діючого законодавства, які удосконалять процедуру реєстрації отримувачів гуманітарної допомоги із урахуванням потреб воєнного стану та після його завершення.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»