• Посилання скопійовано

Укрзалізниця оновила правила повернення квитків

Укрзалізниця оновила правила повернення квитків. Відтепер можна повернути повну вартість квитка навіть після відправлення потяга. Зокрема, урегульовано питання замовлення перевезень автомобіля через е-сервіси та оплати за перевезення кімнатних тварин

Укрзалізниця оновила правила повернення квитків

Укрзалізниця на своєму телеграм-каналі розповідає, що вступили в дію зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. Правила, якими ми керувались раніше, були прийняті ще у 2006 році, а останні зміни до них було внесено у 2019 році: вони вже не відповідали сучасним потребам пасажирів та залізниці і обмежували нас у наданні якісного сервісу перевезень.

Ми змінили це разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та іншими причетними органами, тому тепер:

  • офіційно спрощено процес оформлення замовлень для перевезення організованих груп пасажирів (раніше, згідно з правилами, оформлювати таке замовлення можна було лише у письмовому вигляді особисто, тепер процедуру дозволено перенести в онлайн);
  • фіційно дозволено повертати пасажиру повну вартість квитка і половину вартості плацкарти, якщо пасажир повертає квиток не менше ніж за 6 годин до відправлення потяга (раніше – не менше ніж за 9 годин), а також дозволено повертати повну вартість квитка (а не 10%, як було раніше) після відправлення потяга (не більше ніж за годину після відправлення; вартість плацкарти при цьому не повертається, а повернення квитка після відправлення можливо лише офлайн);
  • приведено у відповідність до сучасних норм терміни та визначення (наприклад, визначення «дитина-інвалід» замінено на «дитина з інвалідністю», а визначення «інвалід війни» замінено на визначення «особа з інвалідністю внаслідок війни»);
  • урегульовано питання замовлення перевезень автомобіля через електронні сервіси;
  • уточнено порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин;
  • введено нову категорію потягів, якої раніше юридично не існувало – місцеві потяги, пристосовані для зʼєднання інфраструктури різних видів транспорту, а також визначено порядок оформлення, проїзду та повернення проїзних документів для такого сполучення.

Крім того, вводиться в дію ще кілька технічних змін. Повний перелік змінених Правил після оприлюднення можна буде побачити за цим посиланням.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»