• Посилання скопійовано

Уряд затвердив механізм реагування на кібератаки

КМУ ухвалив постанову з метою визначення процедури реагування на кіберінциденти та кібератаки. Це дасть можливість вчасно реагувати і планувати заходи із кіберзахисту

Уряд затвердив механізм реагування на кібератаки

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка визначає процедуру реагування на кіберінциденти та кібератаки. Це дасть можливість вчасно реагувати і планувати заходи із кіберзахисту. 

Зараз відбувається перша світова кібервійна. Тому надзвичайно важливо посилювати кіберстійкість країни. Для цього необхідно вчасно і правильно реагувати на кібератаки, щоб уникнути негативних наслідків. Визначений порядок реагування дасть змогу:

  • швидко виявити та захиститися від кіберінцидентів чи кібератак;
  • повідомити про небезпеку, запобігти негативним наслідкам чи мінімізувати їх; 
  • виявити і виправити вразливості;
  • відновити сталість і надійність функціонування інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних, технологічних систем та інших об’єктів кіберзахисту.

Процедура реагування на кібератаки та кіберінциденти складається з декількох етапів: підготовка, виявлення й аналіз, стримування, усунення, відновлення, аналіз ефективності заходів з реагування. Також постанова визначає критичність кібератак та кіберінцидентів. 

Документ розроблено Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України на виконання Плану реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»